chiara-160x122.jpg

Fokolarekurs 2019

 

Ord att leva
 september 2019 

“Därför skall ni trösta och bygga upp varandra”

(1 Thess 5:11) 

Läs mer...

Privat audiens hos Påven Franciskus

Den 2 september var Focolares president Maria Emmaus Voce och medpresidenten Jesus Moran hos Påven på en privat audiens. Påven uppmuntrade dem ”För vidare Chiara Lubichs profetior”.  

 Läs mer, på engelska…

 

 

 

Europeiska Mariapoli 14/7 - 11/8

 

I Dolomiterna pågår till den 11 augusti ett Mariapoli för hela Europa. 

Under julimånaden har redan 2800 människor som talar 35 språk samlats i Fiera di Primiero i Italien. 

Kolla här för hemsidan (på engelska). 

 

 

Att bygga en kultur som främjar enheten

Matera (på Sicilien) är europeisk kulturhuvudstad 2019. På ett seminarium talade Focolarerörelsens president och co-president om enhetens kultur till tjänst för staden.  

 Läs mer, på engelska…

 

Kärleken till medmänniskan

För att inleda detta tema har jag hittat en text från en av de koptisk-orientaliska kyrkofäderna, Anba Bishoy. Det berättas om honom att han alltid såg Jesus och talade med honom. En gång frågade hans lärjungar: ”Varför är det så bara för dig? Varför ber du inte Jesus om att för en gångs skull tala också med oss? Varför ber du inte Jesus om att - för en gångs skull - möta även oss?”

Då svarade han: ”Jag skall be om det”. När han sen talade med Jesus sade denne: ”Bra, den och den dagen vid den tidpunkten ska jag möta dina lärjungar”. Då berättade Anba Bishoy naturligtvis detta för sina lärjungar: ”Jesus har gått med på ett möte, på den och den dagen och vid den tidpunkten...”Ni kan tänka er hur upprymda de var, de skulle alla vara på plats, var och en sökte efter de finaste kläderna och gjorde sig i ordning för att möta Jesus.

Läs mer...

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.